Ученици от Езиковата търсят 500 лв. за деца в нужда, събраха 1450

Изображение 1 от 3

    Ученици от XIв клас на Езиковата гимназия в Хасково решиха да съберат 450-500 лв. за рехабилитационна пътека за 28-те младежи с умствени и двигателни проблеми в Дома зад АГО. Преди две седмици те поставили кутия за дарения в гимназията, като разпространили идеята сред съучениците си.

    След отварянето на кутията се оказало, че сумата в нея надвишава 1450 лева.

    Затова учениците решили освен за пътеката да отделят една част от парите за коледни торбички с лакомства и играчки. Участвали и в розовия базар на фондация „Една от 8”, подпомагаща жени, страдащи от рак на гърдата.

    Останалата сума ще се използва за подпомагане каузата за Ники, съобщават инициаторите на благотворителната инициатива.

    Преди дни учениците от Xв посетиха дома зад АГО и занесоха подаръци и лакомства.

    Таня Ванева, инициаторът на общата идея за благотворителност: „Забелязах, че с наближаването на Коледните празници всеки само говори за подаръци и то не заради възможността да зарадва любим човек, а като задължение, за което трябва да отдели време и пари. Всяка година в класа си разменяхме подаръци, избирани често колкото да „отбием номера”. Купувахме си безполезни неща, а не обръщахме внимание на истинския смисъл от това разменяне. Благотворителността ни даде възможност да се обединим около една добра кауза и да дадем на тези, които имат по-малко от нас”, обясни Таня.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини