Кунева към политиците: Без агресия за шефството ни на ЕС!

Народното събрание да приеме декларация на политическите сили да се извади от агресивното предизборно говорене поне по темата за председателството ни на ЕС, призова вицепремиерът в оставка Меглена Кунева.

"Не може партиите да се държат инфантилно. Трябва да намерим начин да се поддържа диалога, да се стигне до съгласие, че председателството е въпрос на репутацията на страната и всички да са отговорни, вместо да се експлоатира предизборно", коментира тя пред БНР.
 
Според нея, след като остава само една година за подготовката, не може да  се преоценява отново всяко решение, защото това ще навреди много на темповете на подготовката.

"Разчитам на ново мислене за председателството, на полето на съгласието между всички политически сили", добави още тя и напомни, че в момента тече конкурс за лого на българското председателство, а администрацията е вече добре подготвена.

Кунева се обяви за изслушване на определения от правителството следващ еврокомисар, който и да е той.

"Важно е да няма и вътрешна битка, защото това дава лош старт на следващия български комисар", добави Кунева, като каза, че кандидатурата за генерален секретар на ООН е била голям урок за България, от който изводите следва да са направени и грешките да не се повтарят.

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини