Показаха действията на ”Адмирал Кузнецов” край Сирия

Руското министерство на отбраната публикува клип, в който се демонстрират действията на самолетоносача "Адмирал Кузнецов".

В момента единственият руски самолетоносач "Адмирал Кузнецов“ е базиран в Средиземно море. От него действат основно изтребители Су-33 и хеликоптери Ка-27 и Ка-27С. 

През октомври руски кораби поеха към бреговете на Сирия, от където да извършват удари срещу терористи, припомня факти.бг.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу тогава заяви, че "Адмирал Кузнецов“ за първи път участва в сражения. 

В началото на декември руски изтребител Су-33 аварира в Средиземно море по време на кацане на борда на самолетоносача "Адмирал Кузнецов".

Вчера стана ясно, че Русия трябва да придобие 100 нови бойни самолета до 2020 г., съобщи RT. 

Информацията е от генерал – майор Игор Кожин. Според него новите самолети трябва да влязат в авиационно разделение на руския флот. В момента се работи усилено по проектирането на безпилотни летателни апарати, които да могат да бъдат базирани на кораби.

През тази година се очаква да бъдат доставени първите изтребители МиГ-29К и МиГ-29 КУБ. Това са изтребители от четвърто поколение. Те имат огромна степен на маневреност. Нова им техника позволява удар по целите, независимо от атмосферните условия.

Предстои обновяване и на хеликоптерите. Сегашните Ка-29 ще трябва да бъдат заменени с Ка-52К. Голямата цел е в експлоатация да бъдат въведени около 100 летателни апарата.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини