Дължината на пръстите определя финансовите успехи

Британски учени откриха, че дължината на пръстите на ръцете определя финансовите успехи, съобщи в. "Дейли мейл".

Специалистите от Университета в Кеймбридж установиха, че финансисти и борсови посредници, чиито безименни пръсти са много по-дълги от показалците, печелят най-много пари.

Най-малко печелят хората, чийто безименен пръст е сравнително къс. Изследователите казват, че дължината на пръстите е свързана с въздействието на тестостерона в утробата и разкрива също доколко "мъжествен" е един мъж.

От предишни изследвания е известно, че хората, които между 13-ата и 18-ата седмица от бременността са били изложени на високи нива на мъжкия полов хормон, имат по-дълги безименни пръсти на ръцете.

По-високите нива на тестостерона предразполагат тези индивиди да поемат повече рискове и да имат вкус към приключенията.

Резултатите от изследванията се основават върху наблюдението на 44 борсови посредници, чиято работа е да купуват и продават акции за части от секундата, като взимат мълниеносни решения.

Специалистите измериха пръстите им и изчислиха съотношението между показалеца и безименния пръст на ръката.

По този начин установиха зависимост между размера на спечелените парични суми и степента на "мъжественост" на мъжете.

Оказва се, че някои от финансистите печелят 6 пъти повече от "по-женствените" си колеги.

Изследването, публикувано в списанието на Американската академия на науките (PNAS), установи, че дължината на пръстите на ръцете обяснява 20% от различията в доходите на хората.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини