Генетичен любовен тест

Любовта е просто дума, неповторим опит, същината на живота. За романтиците обаче заключенията на професора по неврология Лари Янг е, че любовта е химически коктейл, който нашият организъм произвежда в дадени ситуации, може би е лоша новина.

В научното списание "Nature" е публикувано проучването на д-р Янг, в която той обяснява, че любовта е низ от неврохимически процеси, които се развиват в някой части от мозъка.

Ако в следващите изследвания стане ясно, че това е така, забравете за шоколада. И вместо него учените ще може да развият афродизиак на научна основа, химикалите които ще може да накарат човек да се влюби в първия, на който попадне.

Нещастно влюбените ще получават "антидот", който ще им помага да забравят нещастната си любов и ще получават нов шанс за влюбване.

Ще бъде възможно да се направи един вид генетичен любовен тест, който би трябвало да потвърди дали двете лица "са създадени един за друг", т.е. дали ще имат щастлив брак.

В любовните песни се вярва, че любовта е извън границите на разума, но д-р Янг не е съгласен с това. "Не вярвам, че някога ще можем да разберем изцяло любовта и съм убеден, че исторически емоциите при хората силно са еволюирали. Въпреки това не вярвам, че любовта на майката към детето много се различава от тази на животните към техните малки," казва той.

"Работата е в това, че любовта е толкова силна емоция и не искаме да повярваме, че зад това се крият химически процеси", обяснява още д-р Янг.

Ако това ви звучи прекалено сурово, не се безпокойте, защото и без това няма да разберете какво стои зад всичко това, когато следващия път ви затреперят колената, се казва в заключение на материала.
Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини