20 бедни и самотни хора получават топла закуска в димитровградската църква

    За поредна неделя в храм "Св.Димитър" на бул."Раковски" се раздаваха банички и топъл чай на нуждаещи се от Димитровград. Близо 20 бедни и самотни хора взеха топла закуска, която им осигурява димитровградчанинът Георги Георгиев. Той стартира инициативата в началото на ноември миналата година с намерението тя да продължи до края на март 2017г.

    "Преди снега идваха 40 души - пенсионери, бедни, болни хора, вземаха за себе си и за съседи в нужда", разказа Георги. Допълни, че заради студеното време в момента храната се ползва от 20-ита души. В благородното начинание  се включва и димитровградчанката Айсевил Абиел, без която Георги е убеден, че не би могъл да се справи.

    "Предимно сме човеци, трябва да си помагаме, всеки може да изпадне в подобна ситуация", споделя и Айсевил и допълва, че доброто поражда винаги добро.

    Миналата зима с подкрепа и на спомоществуватели Георги Георгиев осигуряваше топла супа на бедните отново в храм "Св.Димитър". Днес разказва, че заради липса на време за подготовка предпочита да носи закуски на нуждаещите се. Днес бе осигурил 40 бр. банички. Ако има желаещи, могат да се включат в инициативата всяка неделя.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ми
      Митко
      3 -2
      15:20, 29 яну 2017
      Баничките са със по голяма калоричност и ще ги заситят повечко, докато тия супи със филийка две хляб няма да ги ''усетят''.
    • 2
      До
      донка
      5 -1
      01:13, 30 яну 2017
      много са добри тези хора,виждам ги като ходя на неделните служби от страни в двора на черквата.Идват всяка неделя независимо колко е студено. Жената раздава и чай и се отнасят много мило, дано да има повече добри хора като тези.
    Последни новини