Общо 38 г. затвор за 3-ма изнасилвачи на млада жена

Софийският градски съд осъди на общо 38 години трима мъже за отвличане, блудство и изнасилване на млада жена.

През септември 2010 г. обвиняемите С. Борисов, И. Стоянов и Г. Ангелов отвлекли млада жена, след като пребили приятеля й. Закарали я в апартамент на единия от тях. След това в продължение на няколко часа многократно я изнасилвали и блудствали с нея. 

После се опитали да прикрият следите от своите действия и пуснали жертвата да си отиде. Разследването е започнало, след като пострадалата веднага е подала сигнал за случилото се в полицията, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Криминалистите успяват да задържат извършителите, но един от тях - И. Стоянов е обявен за общодържавно издирване на 29 декември 2016 г., затова и процесът срещу него се води задочно.

Вчера петчленен състав на Софийския градски съд призна и тримата подсъдими за виновни, като им наложи ефективни присъди в общ размер от 38 години.

С. Борисов ще лежи 14 години в затвора при строг режим, като ще бъде конфискувано и половината от притежаването от него имущество. 

Присъдата на издирвания И. Стоянов е 15 годиши „лишаване от свобода“ при строг режим и конфискация на половината от притежаването от него имущество. 

Г. Ангелов пък ще изтърпи 9-годишна присъда при строг режим. 

Мярката за неотклонение спрямо подсъдимите бе изменена в „задържане под стража“, като Борисов и Ангелов бяха задържани още при произнасянето на присъдата в съдебната зала.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    ..
    ..._1486131300
    7 0
    16:15, 3 фев 2017
    Нека сега през всички тези години и тях да ги изнасилват затворниците да видят хубаво ли е... Изроди
Последни новини