МВР ще праща писма с телефоните на районните инспектори

Писма с контактите на районните инспектори на полицията ще получат гражданите в рамките на инициативата на МВР за възстановяване на връзката с обществеността.

Това стана ясно по време на националното съвещание на ръководството на вътрешното министерство, предаде БНР. 

В брошурите, които ще съдържат пет раздела, ще има и телефоните на дежурните части на полицията в съответните за района управления. 

Началникът на кабинета на вътрешния министър Николай Крушков обясни какво още пише в писмата: 

"Контактната информация на дежурната част на районното управление, на дежурната част на областната дирекция на МВР, на дирекция "Инспекторат" в София и на дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР в София". 

По заповед на служебния вътрешен министър Пламен Узунов информационните писма трябва да достигнат до всеки вход на жилищна сграда в градовете, селата и вилните зони. Срокът за разпространението им е една седмица. 

Освен възможност на всеки гражданин за връзка с компетентните полицейски служители, мярката цели и повишаване на самоконтрола на служителите на МВР, поясни министърът.

Активната комуникация с гражданите по местоживеене беше причина и за първи път да се съберат началниците на всички районни полицейски управления в страната - общо 179. Те получиха преки и конкретни указания от Узунов и професионалното ръководство на МВР. 

"В края на съвещанието всеки един от тях получи националния флаг, който да постави в ръководеното от него управление. Средствата за знамената са събрани от политическия кабинет, а посланието към служителите - не забравяйте, че работите за България!", съобщиха от пресцентъра на ведомството.

По време на националното съвещание, в което участваха вицепремиерът по вътрешен ред и сугрност и министър на отбраната Стефан Янев, главният прокурор Сотир Цацаров и председателят на ДАНС Димитър Георгиев, политическото и професионално ръководство на МВР, беше обсъдена и организацията на предсрочните избори. 

"Няма да пожалим сили и енергия, за да бъде гарантирана сигурността на изборите. В процеса на подготовката и при осъществяването им МВР ще се води единствено от върховенството на закона", каза Пламен Узунов. 

Служебният министър-председател Огнян Герджиков присъства лично на заключителната част на съвещанието, уточниха от министерството.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини