Съдят общински съветник за жесток побой с бухалка

Окръжна прокуратура в Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу общински съветник и шестима негови съучастници за жесток и унизителен побой над мъж.

Методи Петков от ДПС, Христо П., Йордан А., Златко Б., Бисер Б., Илия Б., Асен П., всички от село Буковлък, са обвинени за няколко престъпления: грабеж, придружен с причиняване на средна телесна повреда, хулиганство, изнудване и принуда. 

В хода на разследването е установено, че всички започнало, след като през лятото на миналата година трима приятели - Даниел Дереков, Илия П. и Цветомир Д., отишли на риболов на неохраняемия язовир „Шаварна 2“ в землището на с. Каменец. Пристигнали с бус „Форд Транзит“, собственост на Даниел, оставили го в тревата до до шосейния път и започнали да ловят риба. 

От своя страна, Методи Петков, чрез контролирано от него търговско дружество, отглеждал аквакултури в клетка 2 от близкия язовир Каменец. За него, без официално сключени договори, работели охранители. Един от пазачите забелязал тримата мъже и съобщил за бракониери. 

Около 23:20 часа във въпросната вечер, на дигата на „Шаварна 2“ пристигнал общинският съветник с джип „Тойота“, а след него с още няколко автомобила дошли около 30 души. Всички били въоръжени с бухалки, метални колове и дървени сопи и обградили Даниел, Илия и Цветомир. 

Обвиняемият Златко Б. носел брадва, а общинският съветник държал алуминиева бухалка. Той попитал пострадалите какво правят там и те отговорили, че ловят риба. Предвожданите от Методи лица обаче изведнъж ги нападнали. 

Уплашени, Илия и Цветомир скочили в язовира и заплували навътре, с което успели да се спасят. 

Даниел опитал да ги последва, но бил ударен няколко пъти в гърба и паднал във водата непосредствено до брега. Нападателите го извлекли и започнали да му нанасят жесток побой с бухалките и сопите. През цялото време те го псували и заплашвали със сексуално насилие. 

Пострадалият им се молел да престанат, опитвал се да се предзпази с ръце от ударите и плачел от болка, като им казвал, че просто е дошъл с приятелите си за риболов. 

Общинският съветник обаче взел една от уловените риби и накарал пострадалият да я яде жива. Той я изял почти цялата, тъй като насилието и заплахите не преставали. 

След това Методи Петков го завел до паркирания наблизо „Форд Транзит“, откъдето другите мъже взели 200 лева от чантичка с документи. 

Общинският съветник обаче не спрял дотук - заплашил Даниел насилието да продължи, ако не му бъде платена сумата от 15 000 лева, която била глоба за това, че тримата са били на „негова територия“. В израз на сериозността на намеренията си, Петков снимал личната карта на пострадалия с мобилен телефон. 

Едва след това Даниел бил пуснат и след като стигнал до с. Пелишат, потърсил помощ. 

След като по-късно били арестувани, всички обвиняеми са с постоянна мярка за неотклонение „Задържани под стража“. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Окръжен съд-Плевен.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини