През март правят първа копка на асфалтовата база край Крепост

Между 15 и 20 март се очаква да бъде направена първа копка за изграждане на асфалтова база в землището на село Крепост. Това съобщи в края на днешната сесия на Общинския съвет кметът Иво Димов. Вчера градоначалникът е имал среща с изп.директор на "Щрабаг", за да бъде уточнена приблизителна дата.

Както стана ясно още в средата на миналата година, асфалтовата база ще бъде изградена от петата по големина компания в Европа. Става дума за производствени мощности за асвалтово - бетонен възел, които ще покрива територията на Южна България. Базата се намира точно срещу изграждащия се в момента завод на "Язаки" между Хасково и Димитровград.

Общата стойност на инвестиция е близо 5 млн.лв, съобщи пред журналисти Димов. По думите му, очаква се да бъдат разкрити първоначално около 50 работни места. "Може би в последствие ще има и разширяване на дейността, но това тепърва ще се решава", бяха думите на кмета. Очаква се асфалтовата база да бъде готова за 3 месеца.

По отношение на другата инвестиция - на турската компания "Са Ба", Димов сподели, че му предстои среща в понеделник. Проектът за изграждане на завода за фарове е на финала, а Общината има готовност в най-кратки срокове да издаде строително разрешение, коментира градоначалникът.

Видео по темата - вижте тук !

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини