Рядък албум на 19-годишния гений Принс (аудио)

Когато бил на 19 години, Принс бил също толкова гениален музикант, ако не и повече, отколкото след като е застигнат от комерсиалния успех и славата. По това време - през 1977, той прави фънк от всичко и именно тогава, преди първия му официален дебютен албум, е записал един рядък и нечуван албум - "Loring Park Sessions 77". Съгласно  Prince.org, сесиите са записани в репетиционната на първия мениджър на Принс Оуен Хасни в Лоринг Парк, Минеаполис, осемте инструментала не получават заглавия и никога не са излезли официално. Те се водят просто като поредни номера композиции на Принс.

В сесиите от 1977 Принс свири на клавинет (клавир), изключително фънки басът е на неговия дългогодишен приятел и колега Андре Саймън, ударните са на Робърт Б. Ривкин - Боби Z.

След преждевременната кончина на Принс изключително рядко може да бъде срещната негова музика онлайн, заради авторските права, драконовски следени от издателите му. Така е и с уникалните, редки джаз-фънк-фюжън невероятни "Loring Park Sessions 77" на 19-годишния гений Принс. Те се появяват и изчезват в различни социални платформи, не се и продават...

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини