Горещото лятно парче на Принс

"Hot Summer" е третият сингъл от Welcome 2 America, първият пълен албум, предоставен от легендарния трезор на Prince.

Песента е записана от Prince в Пейсли Парк през пролетта на 2010 г., по време на сесиите за Welcome 2 America. За разлика от останалата част от албума обаче, Принс бил толкова развълнуван да сподели "Hot Summer", че го дава на на общественото радио 89.3 The Current на Минесота, за да го пусне на 52-ия си рожден ден, 7 юни 2010 г.

В записа участва Лив Уорфийлд - рок, соул и блус певицата, която с години е част от групата на Prince, New Power Generation, с акомпанимент на нейните колежки вокалистки Шелби Дж. и Елиса Фиорило.

"Наистина ми харесва факта, че всичко останало в Welcome 2 America беше толкова сериозно, но след това се стигна до това забавление, нещо като настроение за добро усещане", казва Лив Уорфийлд. "Кара ме да си мисля, че всички сме на плажа", допълва Шелби Дж.

Welcome 2 America ще бъде излезе на 30 юли 2021 г.

Две години след смъртта на Принс, когато бяха публикувани доказателствените материали от разследването, сред стотиците снимки, направени в целия комплекс на Пейсли Парк, бяха и кадри от трезора с ленти на Prince, за който се твърди, че съдържа стотици неиздавани песни. Всъщност никой нямаше пълна представа колко плодовит и щедър към изпълнителите е бил преживе той, нито колко голямо е музикалното му наследство.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини