Потомък на Ботевите четници гостува днес в Езиковата гимназия в Димитровград

    Потомък на Ботевите четници гостува днес в Езиковата гимназия в Димитровград. В униформа четник актьорът и режисьор Искрен Красимиров представи пред учениците проекта „НЕзабравимата България“. Богоровци успяха да видят откъси от най-новия филм на Красимирав и екипа му. Лентата е посветена на Васил Левски и има за цел да съхрани паметта на националните ни герои и българската история. Подобни проекти Искрен Красимиров е подготвил и за Христо Ботев и Иван Вазов, разказа той по време на срещата. Припомни, че днес - 20 април се навършва и годишнина от Априлското възстание.

     „Урок по родолюбие“ е нарекъл изявата си режисьорът. До този момент той е гостувал в над 300 училища в Бълграия. Начинанието му е подкрепено от Министерството на образованието. Искрен Красимиров представи в гимназията нова национална благотворителна кампания - „Аз съм лъвче“, средствата от която са за завършване на филма за Апостола. 

    Визитата на Искрен Красимиров в ПЕГ "Д-р Иван Богоров" бе част от инициативите, посветени на партронния празник на училището, отбелязван днес. Малко преди нея гимназистите се запознаха с презентация за живота и делото на Д-р Иван Богоров. Бяха връчени грамоти на отлично представилите се ученици в националния конкурс "Любословие".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини