Наградиха медалистите от пролетния кръг на "Математика без граници"

    Носителите на медали от последния пролетен кръг на международното състезание "Математика без граници" бяха отличени на церемония в зала "Гросето". Заради успешното си представяне златни, сребърни и бронзови медали получиха участниците от 1 до 12 клас.

    Състезанието се провежда в над 27 страни по света, а в нашата община то се радва на голям интерес, поясни председателят на Секцията на математиците в Димитровград Катя Чалъкова. Тя подчерта, че то не би било възможно без подкрепата на училищата, учителите и родителите.

    Чалъкова обяви и индивидуалните участници и отборите, които ще представят Димитровград във финалния етап на "Математика без граници". Той ще се проведе  от 30 юни до 2 юли в Несебър.

    Покана от организаторите да се включат в индивидуалната надпреварата са получили Валентин Станчев - 1 клас и Стела Бинева - 4 клас от СУ "Любен Каравелов", Марио Илиев - 12 клас ПМГ "Иван Вазов". Тези ученици имат най-висок резултат след участие и в трите кръга на надпреварата.

    Димитровград има допълнителна квота в състезанието тази година, поясни Чалъкова. Така право да се явят имат на финалния кръг още второкласниците Теодор Иванов от ОУ "П.Славейков". Юзгюр Рашид от СУ "Любен Каравелов". От трети клас в състезанието ще се включат Мариан Савов от ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" и Георги Тотев от СУ "Любен Каравелов".

    Петокласникът от ПМГ "Иван Вазов" Даниел Йовчев и Десислава Димитрова от 6 клас също са с правно на индивидуално участие, както и Надежда Митева от 6 клас от ПМГ "Иван Вазов". От същото училище е и седмокласникът Петър Иванов и осмокласникът Даниел Янков са добили право на участие. Гергана Гочева от 9 клас и Здравка Иванова от 10 клас и Милен Георгиев от 11 клас, също от ПМГ "Иван Вазов".

    От Секцията на математиците са готови и с отборите от математици, които ще представят града в състезанието в края на юни. За втора година Димитровград участва със свои представители във финалния кръг в Несебър. Миналата година представянето на децата бе изключително успешно.

    Още снимки от награждаването - вижте на Фейсбук страницата ни!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини