Съпругата на Шумахер изнудвана за 900 млн. евро със заплахи към децата им

Съпругата на седемкратния шампион на F1 Михаел Шумахер е била изнудвана да плати 900 хил. евро, съобщава Focus, като се позовава на Bild, Тя е била заплашвана, че злополука ще има с децата им.

Изнудвачът е осъден да се подложи на психиатрична терапия и да положи 50 часа общественополезен труд. Прокурорът поиска две години пробация, но виновният получи една година и девет месеца. Освен това той ще плати 4500 евро глоба. В съда 25-годишният мъж се е признал за виновен.

Окръжният съд в Ретлинген съобщи, че художникът Хюсеин Б. от Детинген в Германия изпратил на електронната поща на съпругата на Шумахер заплахи, че ще навреди на децата ѝ, ако не му бъдат платени парите.

Първият имейл Корина Шумахер получила през февруари 2016 год. В него непознат пишел: "Ако не получим парите до 31 марта 2016 год, с вашите деца ще има злополука. Много нещастни случаи стават въе Формула 4". По това време 18-годишният Мик Шумахер вече участвал в състезанията от Формула 4.

Престъпникът бил заловен, след като Корина Шумахер се обърнала към органите на реда. Изнудвачът изпратил банковата сметка в имейл.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини