Chrysler показва бъдещия 300 и Jeep Grand Cherokee

Изцяло нови версии на Chrysler 300 и Jeep Grand Cherokee се очаква да се появят в идните години, като те ще бъдат част от производствения „ренесанс" на американската компания. От Chrysler вече обещаха, че през следващите 48 месеца ще се появят 24 изцяло нови или обновени модела. Информацията бе потвърдена в презентацията на компанията, направена пред Конгреса във вторник.

Заедно с потвърждението Chrysler също така представиха и няколко тийзър снимки на бъдещите си модели, представящи дизайнерската насока за интериора и екстеиора. Съответно двата автомобила се очакват през 2010 година като представители на моделната 2011 година.

Очаква се от новите модели да бъдат с 19 % по-ефективни в сравнение с настоящите версии. Освен това за да се разграничат от конкурентите, въпросните 300 и Grand Cherokee би трябвало да бъдат оборудвани с „безпрецедентната система uconnect", както и да се предлагат с нови ефективни V6 двигатели. За щастие на повечето американците, традиционните Hemi V8 си остават на разположение, но ще бъдат оборудвани със система за деактивиране на цилиндрите.. Иначе новият V6 представлява дългоочаквания Phoenix на компанията, който също ще притежава технологията за деактивиране на излишните цилиндри.



Мерките за сигурност включват системите Rear Cross Path и Blind Spot Monitoring, които ще предупреждават водачите за автомобили на пътя, които в този момент са трудни за виждане. Освен това ще има и electronic stability control, доста подсилена задна част на автомобила, както и кормилна уредба, която абсорбира част от енергията при сблъсък.



Следващото поколение на Jeep Grand Cherokee междувременно ще бъде базирано на уникална, но универсална платформа. При подготвянето на новия SUV американците ще преоборудват своята фабрика в северен Детройт, така че от нея да могат да излизат и серия предстоящи да се появят модели, базирани на същата платформа.

Иначе краткосрочните планове на Chrysler включват и представянето на нов електрически автомобил. Всъщност една „флотилия" от 66 електрически коли ще бъдат тествани по-късно тази година, а първият подобен модел ще се предлага в серийни продажби от следващата година. Допълнителни модели се очакват през 2013 година. В допълнение към електрическите коли Chrysler ще предлагат и серия plug-in хибриди с по-дълга максимална дистанция, които комбинират компоненти от електрическите модели с интегриран бензинов помощен агрегат плюс генератор.

Не всичко обаче изглежда толкова розово за Chrysler, тъй като те потвърдиха, че три продуктови линии ще изчезнат. Те включват Chrysler PT Cruiser, за когото вече стана дума, но към него се добавят и SUV моделите - Dodge Aspen и Durango.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини