Audi TT-RS - първи тийзъри

Audi TT определено се радва на страхотен интерес, откакто бе представен на пазара през 1999 година. Но моделът също така нерядко е бил критикуван за относително „импотентната" си двигателна гама. Но изглежда, че справедливостта ще възтържествува и ТТ ще получи това, от което се нуждае. Това ще рече, че можете да очаквате дебюта на Audi TT RS.

Според няколко европейски източници Audi ще представят TT RS по време на автомобилното изложение в Женева през март. Спортният ТТ се очаква да бъде оборудван с петцилиндров двигател с турбо и мощност от 340 к.с и въртящ момент от 450 Нм. Съответно въртящият момент ще се предава към четирите колела посредством шестстепенна ръчна трансмисия или DSG скоростна кутия (само като опция). Ускорението до 100 км/ч ще отнема по-малко от 5 секунди, а максималната скорост ще бъде ограничена на 250 км/ч.



Както се и очакваше, моделът има фиксирано задно крило за разлика от регулируемите спойлери на повечето шосейни модели ТТ. Снимките показват и нов дизайн на броните, който напомня много на този при концептуалния дизелов R8 V12.

Интересното е, че се очаква да се появи и открита версия на тази суперспортна версия на ТТ. В интерес на истината обаче Audi вероятно ще отложат дебюта й поне до автошоуто във Франкфурт през септември. От друга страна това е модел, предназначен за лятото, така че нищо чудно да дебютират и двете версии в Женева. Иначе открият и закритият модел ще бъдат с еднаква мощност, задвижване на четирите колела и шестстепенна трансмисия – въпреки че все още не е ясно дали ще бъде трансмисия с два съединителя или традиционна ръчна. Иначе към това ще има и прекрасни 18-инчови колела, двойни ауспуси, матирана основа на предните фарове, както и уникален интериор, в който доминира наличието на Alcantara и кожа.



Засега няма някакви конкретни данни къде ще се предлагат моделите TT RS, но моделът е очакван дори и в САЩ.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини