Лято - време за почивка, но не и за вирусите

Температурите се покачват, настроението също!

Мисълта за предстоящото лято ни кара да се отпуснем и за момент да забравим за неприятните болести, с които сме се борили цяла зима.За съжаление обаче като всеки сезон, то така и най-хубавият от тях крие множество опасности както за нашето здраве, то така и за здравето на най-ценното ни- децата! 

За съжаление има вируси които се активизират при високи температури и много бързо поразяват малчовците по време на иначе така безгрижното им лято. Най-често срещаните са стомашните вируси. Симптомите обикновено са повишена температура, повръщане и диария. Като неприятно допълнение не бива да забравяме и „зимните“ познайници хрема, кашлица и ангина, които са активни през цялата година. Летните вируси са също толкова опасни и неприятни както и зимните и в никакъв случай не бива да се пренебрегват. При децата до 5 годишна възраст често се налага болнично лечение поради обезводняването, което налага поставяне на системи. Излишно е да се споменава колко стресиращо е това за едно малко дете. 

Най-често сме изложени на риск от такъв тип вируси в летните курорти, където има много хора както и басейни със съмнителна хигиена. За съжаление и нашето Черноморие не се слави с отлично качество на водата, а всички знаем, че децата обичат да прекарват време във водни игри, което ги прави още по-уязвими. 

При вирусни гастроентерити антибиотиците не са ефикасни и не следва да се използват. Пробиотиците намаляват чревните инфекции, отделяйки киселини, които поддържат нормалния pH баланс на стомаха. Освен това, те отделят естествени антибиотици с имуностимулиращо действие. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини