Медали от финалния кръг на "Математика без граници" за Димитровград

    Отлично се представиха математиците от Димитровград във финалния кръг на международното състезание "Математика без граници". То се проведе от 30 юни до 3 юли в Несебър. Златни медали в отборното класиране са присъдени на отборите на 1 клас и на 3 клас. Сребърен е спечелил отборът на 7 клас.

    При индивидуалните участници със златен медал е първокласникът от СУ "Любен Каравелов" Валентин Станчев. Като лауреат на състезанието той е получил купа и лавров венец.

    Третокласникът от същото училище Георги Тотев е носител на сребърен медал. Стела Бинева от 4 клас и също от СУ "Любен Каравелов" е заслужила бронзов медал. Десислава Димитрова от 6 клас в ПМГ "Иван Вазов" е завоювала бронзов медал. Също бронз при индивидуалните участници е спечелил Марио Илиев от 12 клас - ПМГ "Иван Вазов".

     "Успехите на децата ни радват за поредна година, благодарим на всички за положения труд и подкрепата", коментира председателят на Секцията на математиците в Димитровград Катя Чалъкова. Тя припомни, че заслуга за отличното представяне имат и преподавателите, които са работили с децата през изминалия месец.

    Математиците от 2 клас и от 3 клас е подготвяла Петрула Дончева, а тези от 5-ти, 6-ти и 7-ми клас - Йорданка Коджабашева. С възпитаниците на 8-ми, 9-ти и 10-ти клас е работила Мария Пенчева. За подготовката на математиците от 1-ви, 4-ти и 12-ти клас е отговаряла Катя Чалъкова. Секретарят на Секцията на математиците в Димитровград Антоанета Шаркова е била отличена с плакет за принос в организацията на състезанието "Математика без граници".

    Във финалния кръг на "Математика без граници" миналата година представителите от Димитровград също записаха победи в индивидуалните и отборни участия. Тази година за града ни бе отпусната допълнителна квота, бяха сформирани отбори от различните класове.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини