Димитровградчанин - трети в Българския дрифт шампионат

    Димитровградчанинът Пламен Петков се класира на трето място във втория кръг на Българския дрифт шампионат. Надпреварата се проведе през почивните дни на летище "Междене" до Габрово.

    Пламен е участвал в клас PRO 2. В клас PRO 1 друг представител на Димитровград е бил Емил Петков, който е попаднал в ТОП 16. Общо 40 български пилоти са се включили в дрифт шампионата на 1 и 2 юли край Габрово. След участниците е бил и представител на Румъния.

    "Състезанието бе на много високо ниво и бе едно от най-силните у нас през последните години. Участваха едни от най-добрите дрифт пилоти на България", коментира Пламен Петков. Той и брат му  Емил успешно се включиха и в първия кръг на надпреварата, която бе през юни на летището край Сапарева Баня. Тогава Пламен зае четвърто място в PRO 2, а Емил Петков влезе в ТОП 8 в клас PRO 1.

    Българският дрифт шампионат се провежда у нас след едногодишно прекъсване. Третият кръг  е насрочен за началото на септември в Сливен, а четвъртият ще е в края на същия месец в Бургас.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини