Напълно ремонтирани детска градина и две училища посрещат деца в Хасково през септември

Изображение 1 от 3

    До края на година ще приключи ремонта и на 8 сгради на 4 детски градини

    ОДЗ № 15 „Слънце”  в град  Хасково е първият напълно завършен обект по проект „Подобряване на образователната инфраструктура чрез реконструкция/ремонт, обновяване и въвеждане на марки за енергийна ефективност в училища и детски градини в Хасково", финансиран по ОП "Региони в растеж". На пресконференция заместник-кмета на Хасково Евгени Консулов и ръководител на проекта показа напредъка по ремонтните работи.

    Извършени са топлоизолация по фасадите, основен ремонт на покрива, подменени са всички вътрешни инсталации. Монтирано е ново кухненско оборудване. Основно е ремонтирано и благоустроено дворното пространство. Запазени са дърветата в двора на градината. Вече започва ремонта по втората сграда на детската градина, където е детска ясла.

    Учениците от две училища в Хасково през новата учебна година също ще са в напълно обновени сгради. ОУ „Шандор Петьофи” и ОУ „Иван Рилски“  ще бъдат и първите училища, достъпни за деца с увреждания - с асансьор и тоалетни за тях.

    Ремонтите на училищата ще приключат до началото на учебната година, а според договорите със строителите, ремонтът на градините ще завърши до края на годината.

    Основна цел на проекта е обновяване и модернизация на общинска образователна инфраструктура. Той се реализира  от 6.10.2016 година и трябва да приключи до 6.04.2019 година. Общата стойност на проекта е 20 112 716,49 лв., от които: 17 095 809,00 лв. от ЕФРР и 3 016 907,49 лв. от националния бюджет. След провеждане на обществени поръчки сумата по проекта е 17 411 962,50 лв. Спестени са 3 млн. лв, с които ще бъде изграден парк на ДНА в Хасково, подчерта още зам-кметът Консулов.

    Този документ е създаден в рамките на проект „Подобряване на образователната инфраструктура чрез реконструкция/ремонт, обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в училища и детски градини в град Хасково”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Община Хасково и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОПРР 2014-2020.

    Източник: Haskovo.NET

    Още новини

    Последни новини