Германците разочаровани - Меркел няма нови цели за Германия

Християндемократическият съюз (ХДС) на германския канцлер Ангела Меркел не предлага нови идеи, няма формулирани нови цели пред Германия и това води до разочарование сред обществеността. Това коментира следящата процесите в страната журналистка Весела Владкова пред БНР. 

"Меркел беше избрала преди 4 години мотото "Защото ме познавате". То можеше да остане и сега, защото тя залага на градения с години образ. Германия е една икономически силна държава, мотор на ЕС, с амбициите да се превърне в световен лидер. Не са затихнали щенията Берлин да стане постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, така че Меркел в момента излъчва посланието: "Ние сме добре и ако ме изберете, ще продължим да сме добре", изтъкна Владкова пред БНР.

Тя допълни, че чуждите медии я възхваляват като световен лидер, като срещата на върха на Г-20 в Хамбург само потвърждава това, но упреците са, че не е съвсем ясно, какви послания отправя партията ѝ навътре в страната и няма вътрешнополитическа тема, която би могла да се свърже с Ангела Меркел.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини