BMW 5-Series GT: Шпионски снимки на серийния модел

В края на 2007 година изпълнителният директор на BMW Норберт Райтхофер разкри планове за няколко нови модела, включително и дизайнерска студия, наречена Progressive activity Sedan. И като се изключват някои компютърни графики на новия модел, като цяло липсват някакви конкретни данни. Но изглежда, че чакането скоро ще приключи, тъй като ще бъде представена концептуална версия през следващите няколко месеца. Сериен вариант също трябва да се появи до края на годината.

Най-накрая от Мюнхен потвърдиха, че наистина има проект PAS. Концептуална версия – която ще носи името Progressive Activity Sedan – се очаква да дебютира в следващите няколко месеца. Серийният вариант би трябвало да се появи в края на 2009 година, бяха казали и от Autocar. Засега обаче не е оповестено име на бъдещия сериен модел, като някои предричат 5-Series GT, PAS или V5.

Просторният седан би трябвало да предлага четири големи напълно регулируеми седалки, а по непотвърдена информация – и малки масички. В зависимост от пакетите PAS ще се предлага с 18- и 21-инчови колела. Със сигурност ще има и опция със задвижване на четирите колела. Очакват се и някои от екстрите, които се появиха в последните версии на 5-Series и 7-Series.

Прототипите, които са били забелязани, отвсякъде са изглеждали като хечбек – без някакъв издаден багажник назад. Като цяло дизайнът напомня малко на Х6, но забелязаните прототипи са имали по-висока линия на покрива, което означава, че ще предлагат повече място за главите на пътниците. Също така автомобилът ще се предлага със задвижване на задните или на четирите колела. Интересна черта на модела ще бъдат и прозорците без рамки.

И както при Х6, така и при новия си модел BMW ще акцентират върху coupe стила на автомобила си. Така очаквайте да видите доста къси надвеси, уголемени калници, а евентуално и 21-инчови колела. Междуколесната база ще бъде около 3 метра, а цялата дължина ще възлиза на поне 4.90 метра. Така бъдещият модел ще бъде малко по-дълъг от Х6.







Опциите при задвижващите системи ще включват четири различни двигателя, както и най-новото поколение на технологията Efficient Dynamics. Гамата ще започва с 3-литров турбодизелов двигател с мощност от 245 к.с. Следват два 3-литрови битурбо шестцилиндрови двигателя с мощност от 300 к.с. – съответно бензинов и дизелов. Върхът в гамата ще бъде битурбо V8 бензинов двигател с мощност от 400 к.с.

BMW
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини