Bugatti подготвят нов лимитиран Veyron

На Bugatti определено не са им чужди лимитираните серии на техния Veyron - като вече налице са сума ти и версии като Sang Noir , Pur Sang , Hermеs , Pegaso and Grand Sport. И това далеч не са всичките.

Фактът, че материалът започва така, сам по себе си е достатъчно красноречив за какво иде реч - за следващата лимитирана версия на Veyron. Името на автомобила ще бъде Centenaire и ще бъде създаден в чест на 100-годишнината на Bugatti.

Засега не е известно много за модела Centenaire, въпреки че според предварителна информация мощността на модела ще бъде 1 350 к.с. Това е повече от 35 % повече мощност спрямо и без това феноменалния сериен Veyron.

Нещо повече - въпросният модел може да си открадне отново титлата за най-бърз автомобил серийно производство. В момента този рекорд се държи от SSC Ultimate Aero TT.

Основана през 1909 година, компанията Bugatti определено има доста интересен път в автомобилната индустрия, моторните спортове и високоскоростните суперавтомобили. Що се отнася до периода под крилото на Volkswagen Group, компанията има константен успех, въпреки че обемът на производството е силно ограничен. Но така се поддържа ореол на ексклузивност около марката.

Можете да очаквате допълнителни детайли за автомобила - ако бъде реализиран - следващата седмица по време, когато ще започне автомобилното изложение в Женева.
Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини