Жега ще ни мори днес, живакът удря 37 градуса

Времето днес ще бъде слънчево, около и след обяд - горещо, с максимални температури между 32° и 37°, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

По Черноморието ще бъде слънчево, след обяд ще духа бриз.

Максимални температури на въздуха: 30°-32°.  Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-високо от средното за юли.

Над планините ще бъде слънчево, по билата умерен северен вятър. Максимална температура на височина 1 200 метра около 25°, на 2 000 метра – около 18°.

В неделя и понеделник времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Във вторник ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места, главно в следобедните часове, ще превали и пригърми.  В средата на седмицата, отначало от северозапад, а впоследствие и от север-североизток, ще прониква по-хладен въздух. Очакват се краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Температурите ще се понижат.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини