Валежите спират, затопля се. Градусите скачат до 29

През нощта в Източна и Южна България все още има валежи, на места в югоизточните райони ще са значителни по количество. Над северозападната половина от страната ще преобладава слънчево време.

На места в източните райони все още ще превалява, като до вечерта валежите и там ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее.

Ще духа до умерен, в югоизточните райони - временно силен северен вятър. Ще е по-топло с максимални температури между 24 и 29 градуса.

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от средното за юли, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Над планините на 18 юли облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево. Значителна ще се задържи над Странджа и Сакар, където през деня все още ще превалява, а североизточният вятър ще е силен. В  останалите масиви вятърът ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 метра - около 10 градуса.

Над Черноморието през по-голямата част от деня облачността ще е значителна. Главно над южните райони ще има превалявания от дъжд, които по-късно вечерта ще спрат. Ще духа умерен и временно силен север-североизточен вятър, който вечерта ще отслабне.

Максималните температури ще са между 23 и 26 градуса. Температурата на морската вода е 22-24 градуса.

Вълнението на морето ще е 3-4 бала, по-късно след обяд ще започне да отслабва

 

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини