Съдът с нов - стар председател, който готви ремонт

Изображение 1 от 3

     На 24 юли с нов 5-годишен мандат встъпи официално съдия Иван Маринов, като административен ръководител на Районен съд - Димитровград за него това е втори пореден мандат. Той подписа акта за встъпване в длъжност на тържествена церемония пред председателя на Окръжен съд - Хасково съдия Миглена Тянкова, която му връчи статуетка на Темида, церемонията се състоя пред колектива на димитровградския съд, райония прокурор на РП – Димитровград Атанас Палхутев и прокурори.

    Иван Маринов каза, че Димитровград заслужава един модерен европейски съд и са с крачка напред след като сграда в която се помещава ще бъде вече държавна собственост на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, а не на Общината което до момента не е позволявало тя да бъде ремонтирана и преустройвана. Делата за собствеността над сградата известна в града като бившия партиен започнаха преди години и завършиха със спогодба между държавата и общината за разделяне на сграда. Спогодбата предостави на Районен съд и Районна Прокуратура тази част от в, която се помещават и в момента, а общината загуби наемите от адвокатските и нотариални кантори на който бе хазяйн в тази част, но запази собственост над другото крило и връзката помежду им, където се помещават банка, мебелен магазин, бюро по тура, отдел приходи и др.

    Сградата е бившият партиен дом на Общинския комитет на БКП и на комсомола е открит официално по повод 30-годишнината от 9 септември. Церемонията се състои на 31 август 1974 г. Строежът й започва през април 1971 г. Проектирана е от авторски колектив с арх.Аника Боева. Сградата е с внушителните 2 495 квадрата площ и се състои от два монолитни 4-етажни блока, свързани с двуетажно тяло. Изпълнена е с най-модерните за онова време материали, спомнят си димитровградчани. Тогава за първи път в града виждат алуминиеви дограми. Новост е и подземният гараж за служебните автомобили. По-възрастните и запознати с партийните дела димитровградчани разказват, че сградата е била строена с пари от ЦК на БКП.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини