217 души се включиха в безплатните турове на Община Димитровград

Общо 217 души взех участие в безплатните екскурзии организирани от Община Димитровград по случай 70-годишнината на града. Идеята за тях бе да популяризират туристическите обекти на територията на Община Димитровград и в региона и да допринесат за развиването му, като туристическа дестинация.

В туровете бяха включени както вече популярни дестинации като манастира в с. Златна ливада, статуята на Св. Богородица в Хасково, Светилището на нимфите и Афродита край с. Каснаково и Александровската гробница, така и по-малко известни места като уникалната „галерията на открито“ в с. Крепост, дело на художниците Христо и Панчо Паневи, частният етнографски музей на Тодорка Тенчева в с. Воден, както и различни интересни локации в самия Димитровград. На много от местата екскурзиантите бяха посрещнати по впечатляващ начин, съотвестващ на местните обичаи.

 Една от основните краткосрочни цели на Община Димитровград е промотирането на туризма в района въз основа на богатото ѝ културно-историческо и природно наследство. Според Нели Кръстева, уредник-археолог в Исторически музей-Димитровград, подобни инициативи ще спомогнат изпълнението на тази цел.


Даниел Господинов

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини