Предлагат паметна плоча на поета Кръстю Кръстев в Длъгнево

Предложение да бъде поставена паметна плоча на покойния поет Кръстю Кръстев в село Длъгнево ще разглежда на предстоящата в четвъртък, 28 септември сесия Общинският съвет в Димитровград. Вносител на докладната е кмета Иво Димов, а предложението идва от читалище „Пролет 2014“ – Длъгнево. Димитровградският поет е роден в това село, затова идеята е плочата да се постави на входа на читалището.

Намерението е това да се случи във времето до 18 октомври, тъй като тогава се навършва годишнина от рождението на Кръстю Кръстев. Той почина в началото на 2017 година. В докладната е записано, че средствата за изработване на паметната плоча – 400 лв. ще бъдат осигурени от бюджета на Общината.

Поетът Кръстю Кръстев стана почетен гражданин на Димитровград през 2014 година. Работил е във вестниците „Хасковска трибуна“, „Димитровградска правда“, „Общински вестник“, „Ориент експрес“. Редактор в литературния алманах „Юг“ – Хасково, секретар на КДК – Димитровград. Член на Съюза на българските писатели, а също и носител на Орден „Кирил и Методий“ ІІІ степен, на първия „Златен пегас“ в Димитровград, специалната награда „Пеньо Пенев“ и др.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини