Съветник от Димитровград сред смелчаците, спуснали се с лодка по река Марица

    Общиниски съветник от Димитровград бе сред ентусиастите, които се спуснаха с гребна лодка по река „Марица“ днес. Адвокатът от „Да за Димитровград“ Валентина Кунева показа завидини умения наравно със смелчаците, решили да предприемат водния поход, въпреки студеното време. Подходът тръгна от село Райново и продължи до Харманли, като дължината му бе близо 30 км. Участъкът е с чести препятствия, падове и преминаването му, освен смелост изисква и подготовка.

    Предимно мъже от Хасково, Пловдив, Русе и Димитровград решиха да участват в спускането. Желаещите да се включат бяха повече, но студеното време се оказа пречка. Днешната инициатива бе в рамките на тазгодишните Европейски дни на наследството и се организирана от Община Димитровград и НЧ „Марица – 2008“ и с подкрепата на Клуба по воден туризъм в Хасково.

    Вчера бе предвидено бе опознаване на природното наследство на региона, както и биоразнообразието в мъртвицата „Злато поле“, но дъждът провали мероприятието. Гостите на събитието обаче успяха да опитат от вкусната рибена чорба на домакините. За доброто настроение се погрижиха танцьорите от НЧ „Христо Ботев 1902“ в Димитровград, които очароваха всички със своите майсторски изпълнения.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ло
      локомотива
      1 0
      09:00, 2 окт 2017
      статията и снимките са само за валето или и за другите участници,ми щтракнете и някои друг де
    Последни новини