Автобус се преобърна на АМ ”Тракия”, влачил се 20 метра в канавката

Автобус на “Юнион Ивкони“, пътуващ от София за Слънчев бряг, се е преобърна на магистрала “Тракия“ в района на Стралджа около 22 часа снощи. Няма загинали и тежко ранени. 13 пострадали пътници са транспортирани до ямболската болница, а 4-ма са откарани в бургаска болница.

В автобуса е имало 31 пътници. Тези, които не са пострадали, са били извозени с друг автобус на фирмата.

По първоначални данни лек автомобил е пресякъл пътя на автобуса и той се е преобърнал в канавката. Причините за инцидента се изясняват. Шофьорът е разпитан от полицията. Образувано е досъдебно производство.

Шофьорът беше като дрогиран. Доколкото разбрах, вчера също е бил на смяна. Днес - също. Може и заради това - да е заспал на волана. Ще си търсим правата, защото не може по толкова дълга линия да пуснат само един шофьор, разказа един от пътниците, цитиран от БНР.

Травмите на повечето пациенти са от наранявания по горни, долни крайници, тъй като те разказват, че е настъпила доста сериозна суматоха. Автобусът се обърнал и се е влачил около 20 метра в канавката. Цяло чудо е, че не се е запалил, тъй като всички пациенти, които постъпиха тук, бяха измокрени от дизелово гориво, обясни д-р Вълчев от Спешния център в Ямбол.

Автобусът ще бъде изтеглен по-късно днес.

Движението в района на инцидента при километър 296-и на автомагистрала “Тракия“ в посока Бургас, в участъка Чарда-Воденичене, вече е възстановено, съобщиха по-рано от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура“. 

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини