Пропуски бавят проекта за обновяване на блоковете по бул."България"

Пропуски в проекта, касаещ обновяването на жилищните блокове по бул."България" към момента спъва работата по реализирането му. Това заяви кметът Иво Димов по време на среща -дискусия в зала "Гросето" снощи.

За въпросната разработка се разбра в началото на тази година. Става дума за проект по Европейската програма "Хоризонт 2020", по която Община Димитровград кандидатства директно в Брюксел в партньорство с още над 20 градове и организации.

Пропуските не са свързани с проекта на Димитровград, а с тези на партньорските организации, уточни кметът. Ако бъде спечелен този проект, само за Димитровград са предвидени средства в размер на 8,5 млн.евро.

Блоковете в централна градска част, които са уникални, са частна собственост и нямаме право да инвестираме общински средства в техния ремонт, припомни Димов

Ние ще остраним тези пропуски в проекта, срокът за подаване по втората покана е удължен до средата на десември. Надявам се Димитровград да се възползва от този сериозен финансов ресурс, заяви още кметът.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини