9 °C

В Димитровград инициират гражданско наблюдение на съдебната реформа

Изображение 1 от 5

  В началото на следващата година в Димитровград ще бъде изградена структура на мрежа за наблюдение на съда и съдебната реформа. В нея се предвижда да участват представители на бизнеса, на етнически и религиозни общонсти, на неправителствени организации, читалища и културни институции. Целта е гражданите да извършват пряко наблюдение върху съдебната реформа у нас.

  Дейностите са част от проект под надслов "Гражданско участие за по-добра съдебна система", който започна да реализира Фондация "Х & Д Джендър перспективи". Подобна структура ще бъде сформирана и в Хасково, Харманли, Свиленград и Ивайловград, съобщи на среща в Димитровград днес ръководителят на проекта Кристина Йорданова.

  В рамките на разработката се предвижда да бъдат анкетирани 100 жители на община Димитровград, 25 от тях трябва да бъдат страни по дела в Районен съд. Целта е да се получи представа за познанията и отношението на хората към съдебната система в България. 

  Планувано е също да бъде направено задълбочено проучване и сред работещи в сферата на съда и засегнати от съдебната реформа - съдии, съдебни служители, прокурори, следователи, полицаи, юристи и др. В рамките на проекта двама медиатори ще провеждат информационни срещи за запознаване на спорещи страни с това какво представлява медиацията - начин за извънсъдебно разрешаване на спора.

  Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП "Добро управление" и ще продължи до края на 2018 година.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Лр
   лр
   4 -3
   15:30, 9 ное 2017
   Съдебна реформа , наблюдение и т.н. просто забравете! Тук са се в "вкопали" едни хора , партийно верни на когото трябва и яко държат кокала! Просто удар в празното!
  • 2
   Съ
   Съдия
   3 -3
   16:24, 9 ное 2017
   Съдия Митрушева да бъде вън от съдебната система! Изпълнява поръчките на баща си, на герб! Партийните повели вън от съда! Това което е замислено не може да стане. Първо трябва да се променят прокурори, съдии. Да отпадне черния ценоразпис, да се съди по закон, а не който може да се откупи да се откупва. Да има наказание на вещите лица, които тълкуват законите и дават неправилна насока на делата. Старите вещи лица да бъдат сменяни, защото са се сраснали със съдиите и дават това което им се иска. Дори нямат право на тълкуване на закон, но те си го позволяват и съда допуска това.

  Хороскоп за 24.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
  24 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
  24 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
  24 окт 2020
  Последни новини