Коледни успехи за математиците от „Паисий”

Някога Карл Фридрих Гаус заявил: „Математиката е царица на всичкинауки“.Днес ние сме се убедили в очевидните и неизчерпаеми възможности на науката математика. Тя е тази, начиито рамене се крепи целият природен свят. Без нея е немислимо съществуването на всичко около нас, дори и нашето собствено. Точни правила и чистезик, подреденост и гъвкавост, огромноприложение в съвременниясвят, сила и предизвикателство – това са само елементи от огромните възможности на математиката, които паисиевци познават, обичат и доказват ежедневно в своите участия, постижения, малки и големи победи в тази предметна област.

Проведено за втора година с голям брой участници (I – XII клас), Коледното математическо състезание вече се превръща в традиционно и за нашата област и доказва математическите познания на паисиевци. Организира се от СМБ –Секция „Изток", гр. София и е част от състезанията, посветени на големите български празници Коледа и Великден. Паисиевци участваха с голям ентусиазъм, показаха завидни знания и умения изавоюваха 4 призови места.

II клас – Акай Айхан Шабан – I място;

III клас – Шейма Йълмаз Мурад – I място;

IVклас – Хелин Джанер Себахтин – I място;

V клас – Георги Иванов Щерев – I място;

VI клас – Весела Щерева Добрикова – I място, Николай Здравков Димитров – III място.

Учители и ученици обединиха усилия, отговорност, амбиция и любов към математиката и всичко това очаквано им донесе отличия.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини