Приложение за запознанства определя идеалния партньор на база ДНК

Приложенията за запознанства понякога са коварни, особено когато се опитвате да откриете някой благонадежден.

Как да разберете дали Бен от Лондон е наистина на 25 години? Дали профилната му снимка е актуална? Дали наистина има куче? Дали изобщо истинското му име е Бен?

Едно нещо, за което няма как да излъжете са гените ви. Ето защо новоразработено приложение за запознанства използва ДНК съвместимостта като основа за своя алгоритъм, определящ идеалния партньор.

Pheramor изисква от всички потребители да представят проба от вътрешната част на устата си с помощта на специално разработен комплект, от която учените секвенират определени гени, свързани с привличането. По този начин учените определят кои двама души са сексуално съвместими.

Изолирани са 11 гени, водещи до нашите феромони, химически сигнали, за които се вярва, че отключват сексуалното привличане.

Обединяването на тези данни с лична информация от профилите на потребителите, ще позволи на приложението да определи идеалния партньор.

“Pheramor използва биологията и социалните технологии, събира генетични данни и информация за нещата, които сте харесали и които ви интересуват в социалните мрежи, като Фейсбук и Туитър”, обясняват от екипа разработил приложението.

Приложението трябва да стартира през февруари с 3 000 членове.

“Когато помиришем феромони, ние всъщност определяме доколко различна е нечия имунна система в сравнение с нашата”, обяснява съоснователя Британи Барето.

“Еволюцията е много силна. Когато се подушим един друг, ние се опитваме да разберем кой е идеалният партньор за създаване на потомство”, казва тя.

Източник: theindependent.co.uk
 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини