Насърчават физическото възпитание и спорта в Димитровград чрез програма

Програма за развитие и насърчаване на физическото възпитание, спорта и социалния туризъм м община Димитровград прие на вчерашното си заседание Общинският съвет. В нея е заложено провеждането на различни мероприятия, чиято цел е да се подобри физическата активност у децата и подрастващите. Сред набелязаното са “Международен ден на предизвикателството”, ”Ден без автомобили“, “Ден на интензивното ходене”, турнири и др.

Предвидено е още разширяване и модернизиране на спортната база и привеждане на спортните обекти и съоръжения в съответствие с изискванията. В програмата е записано също така увеличаване на източниците за финансиране развитието на физическото възпитание и спорта. Не на последно място са планувани кампании в училищата със спортисти и известни деятели за насърчаване на учащите се да се занимават със спорт.

Местната администрация да подпомага спортните клубове, сдружения и организации с нестопанска цел, които организират и насърчават децата и младежите да сезанимават с физически упражнения, спорт и туризъм е записано в приетата програма. Ежегодно в бюджета на Общината да се предвиждат средства за развитието на физическото възпитание и спорта, пише още в новоприетия документ. Той може да бъде разгледан на страницата на Община Димитровград.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини