14 °C

Пазарджик взе лъвчетата Терез и Масуд

Пазарджик е готов да осигури всички нужни условия за отглеждането на двете лъвчета Терез и Масуд.

На специална пресконференция по казуса Тодор Попов увери, че общината е не само готова, но и иска да си сътрудничи с организацията "Четири лапи", за да се създадат най-добри условия за отглеждане на лъвчетата.

Попов заяви, че са наясно с това, че животните могат да имат здравословни проблеми, затова и са готови да наемат допълнително специалисти, които да се грижат за големите котки.

Кметът няколко пъти подчерта, че кани хората от "Четири лапи", за да се направи съвместно план за отглеждането на лъвчетата. Попов посочи, че той и кметството искат да си сътрудничат с тях в името на доброто на лъвчетата. "Да обсъдим с тях нужните грижи. Нека българските деца се радват на тези животни, а не холандските деца", заяви Попов.

Към момента има условия за тяхното отглеждане, освен това до месец и половина ще се готови и по-големите клетки. Тодор Попов покани и журналистите да проследят както и строителството, така и самото отглеждане на животните. Покана той отправи и към жената, която отглежда и в момента двете животни от бебета.

На въпрос защо до този момент не са изградени условията, след като Пазарджик иска лъвчетата, Попов заяви, че фактически собственик на животните Пазарджик е станал едва в петък, при препотвърждаването на решението на общинския съвет в Разград, затова и клетките са започнати едва тогава.

Като причина Пазарджик да иска двете лъвчета Тодор Попов изтъкна от една страна, наличния план за развитие на зоната за отдих в Пазарджик, където вече има изграден зоокът, и от друга страна, желанието на общината да покаже, че може да се справи и с такова предизвикателство. Кметът разкритикува мисленето, наложило се в България, че някой друг може да свърши работата по-добре от нас".

Попов припомни, че вече са отгледали своя тигър от бебе - на четири месеца и в момента животното е едно от най-хубавите в Източна Европа, 320 кг. След това са му намерили партньорка, а в последствие, когато тигрите в Пазарджик са станали 6 броя, са дарили четири от животните на други зоологически градини - Варна, Ловеч и Хасково. Това е обичайна практика, по думите на Попов.

В края на миналата седмица от българския офис на международната организация "Четири лапи" обявиха, че подготвят заминаването на двете малки лъвчета Терез и Масуд за спасителен център в Холандия, специализиран в грижата за големи котки със здравословни или поведенчески проблеми. Заедно с тях трябваше да бъде транспортиран и 3-годишният лъв Асен, който организацията спаси от сигурна смърт от зоопарка в Разград през ноември миналата година.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се чудесно със задълженията си днес. Добре ще е, ако не се ангажирате с чужди проблеми. Вашите оригинални идеи ще намерят реално приложение и това ще остави у вас чувство на задоволство. Самочувствието ви ще се подобри и от финансовата независимост, която създавате за себе си. Прилагате на практика всичко, което сте планирали до този момент.
30 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
30 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
30 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Онези от вас, на които днес предстои нещо особено важно се радват на забележителен късмет. До последно не се отказвате от целта си и сте готови да я преследвате докрай. Вярвате с своя успех и това донякъде наистина го предопределя. Нямате основания за притеснения и в личен план, където постепенно отношенията ви с любимия човек придобиват облика, който взаимно желаете.
30 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Професионалните ви ангажименти ще напомнят за себе си. Но, други ще се отдадат на почивка и разнообразни занимания. Не обвинявайте околните в незаинтересованост към проблемите ви. Опитайте се да се отпуснете, освободете напрежението и погледнете позитивно на всичко наоколо.
30 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорете си честно какво преследвате и дали целта ви е реално осъществимата. Здраво стъпили сте на земята и въпреки това се нуждаете от събуждане. Дали не искате повече, отколкото можете да дадете. Не пренебрегвайте съветите на близките си, отстрани е по-лесно да се види и оцени проблема.
30 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
30 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете предпазливи днес и не се ангажирайте с каквито и да било обещания. Денят не е подходящ за взимането на важни решения. Съсредоточете се върху дома и близките си. Мнозина от вас имат нужда от пълноценна почивка и обстоятелствата около вас напълно я благоприятстват. В края на деня някои от вас е вероятно да изпитат леки стомашни неразположения.
30 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отнесете се към проблемите без излишно драматизиране и бъдете тактични. На моменти е по-добре да отстъпите, отколкото да усложнявате атмосферата. Можете да се справите с домашните си задължения и без излишно напрежение. Не пренебрегвайте личните си нужди. Имате натрупани недоразумения, които е добре да изчистите по-скоро, ако искате нещата ви да вървят гладко.
30 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В добро настроение сте и това ви позволява да говорите непринудено на всякакви теми. Ще дадете воля на скритите си желания и пориви. Благоприятно стечение на обстоятелствата ще направи деня ви успешен, на вас остава да се погрижите за веселата страна на живота си.
30 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Радвате се на много добро здраве днес. В случай че напоследък ви е създавало проблеми, днешният ден е много благоприятен за стабилизирането му. Ако имате възможност не се задържайте дълго у дома и е много вероятно да се натъкнете на приятни изненади. Може би ще срещнете приятел, с когото отдавна не сте се виждали или пък ще се натъкнете на интригуващо предложение.
30 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Раздвижете се днес, трябва да помислите за физическата си форма. Имате нужда да предизвикате самите себе си и да отвърнете достойно на това предизвикателство. Избягвайте всякакви неща, които ви потискат и излезте на дълга разходка сред природата.
30 май 2020
Последни новини