Ъпдейт на iPhone фърмуера блокира Wi-Fi

Неведнъж сме предупреждавали потребителите на iPhone да не бързат с обновяването на фърмуера; обикновено причината е в проблемите с разблокирането на телефона след обновяването на софтуера. Сега обаче изглежда, че новият фърмуер за iPhone поражда и съвсем други проблеми - от рода на прекратяване на работата на Wi-Fi модула след ъпдейт към най-новата версия 2.2.1 на фърмуера. На всичкото отгоре потребителите са констатирали, че след обновяването промяната е необратима и не може да бъде преодоляна дори с възстановяване на предишната версия на фърмуера. Официално обяснение на проблема няма, смята се, че след ъпдейта iPhone контролира Wi-Fi чипа по погрешен начин и той прегрява. Проблемът доказано възниква при iPhone 2G и по-стари версии на iPhone 3G - и напълно отсъства при iPod Touch.

Според сблъскали се с проблема най-вероятно новият фърмуер премахва ограничение на енергопотреблението от Wi-Fi чипа, в резултат на което той започва да работи на пълна мощност и надвишава допустимата работна температура. Решението звучи почти като виц - и ако 1 април не беше вече отминал, бихме го приели като глупава шега - необходимо е да поставите устройството в хладилника и след това iPhone започва да работи нормално - поне за известно време :)

Многозначителен е фактът, че при оплакване до Apple от възникнали проблеми с Wi-Fi връзката след въпросния ъпдейт до 2.2.1, от фирмата предлагат да заменят телефона в сервизен център на фирмата с такъв без инсталиран ъпдейт. Засега Apple не са оповестили официално позицията си по проблема - и въпреки че със сигурност за него е известно в Купъртино, фирмата засега отказва коментари за причините за възникването му. Поради това ви препоръчваме при покупка на нов iPhone (особено от официалния дистрибутор за България!) да проверявате версията на фърмуера, а при възможност да изтеглите безплатния Wi-Fi Speedtest от App Store и да тествате пропускателната способност, включително и чрез SpeedTester.net.
Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини