Общински съветници си намалиха заплатите заради безплатна детска градина

Родителите на малки деца в Смядово няма да плащат такси за детска градина. Предложението на кмета Иванка Петрова е подкрепено на сесия на местния парламент от всички 13 съветници.

Средства за това са осигурени, след като общинските съветници гласували намаление на възнагражденията си с 10 процента.

Кметът Иванка Петрова обясни, че дала това предложение още през януари и след обсъждане било прието на сесията през февруари. Тя посочи, че със спестените средства ще могат да покрият голяма част от таксите на децата в забавачниците и затова предложили тази социална придобивка, която влиза в сила от 1 март.

В общината 130 деца посещават детски градини и ясли.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Хи
    ХИЧ ТЕ НЯМА
    13 -1
    12:49, 5 мар 2018
    А хасковските си вдигат!!!
  • 2
    Ha
    haskovo
    5 0
    10:18, 6 мар 2018
    АА ха хасково да си намалят заплатите. Къ щяло трупат хилядарки и приемат разни промени ама уж ги приемат..ей така популистки. Дори не знаят какво са приели или пък е нарочно после да кажат ето искахме да намалим тая такса за градината на левче на ден ама кмета не ще..само им прочетете простотията която са гласували. аз предлагам хич без пари да си пращаме децата на градина пък съветниците да платят таксите , които те са решили че са гласували. ама да прочетат първо какво са гласували-щото знам че не са го чели
Последни новини