Децата с най-широки усмивки на семейните снимки имат щастлив брак

Децата с най-широките усмивки на семейните снимки три пъти по-често имат щастлив брак, отколкото намусените, показа американско изследване, цитирано от в. "Дейли телеграф".

Какво ще е бъдещето на детето може да се познае дори по снимки от семейни излети, където то е само на 5 години. Учени от университета "Депо" (DePauw) в Индиана събрали снимки от 650 души между 21 и 87 години, когато са били в последната година в гимназията, и изследвали колко са широки усмивките им.

Експертите също запитали участниците в изследването дали са се развеждали. По това колко лъчезарна е усмивката на един човек може да се прогнозира дали той ще се разведе.

Най-голяма вероятност да се разведат има за хората, които най-малко се усмихват на снимките. Тя е повече от 3 пъти по-голяма, отколкото за широко усмихнатите.

Втори експеримент, в който били анализирани снимки на 5-годишни деца, потвърдил извода.

Резултатите от изследването са публикувани в сп. "Мотивейшън енд имоушън". Обяснението на експертите е, че по-"слънчевите" хора сключват брак със себеподобни и по-успешно решават проблемите в брачните взаимоотношения. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини