14 °C

Вандализъм и кражба = заплахи, псувни, ругатни и агресия във фейсбук

  По обяд в неделния ден (22.04.2018) в подлеза под жп линиите охранителното видеонаблюдение заснемат как мъж на средна възраст отмъква една от охранителните камери. Видеото показва как мъжът след кратки колебания си вдига хубаво шапката, без да знае, че е в обсега на заснемане на друга камера, оглежда се добре, проверява мястото и се връща и отмъква камера за видеонаблюдение.

  Видеото за кражбата е споделено от кмета Иво Димов на неговата фейсбук страница. След публикацията започват осъдителни и шеговити коментари за деянието и човека сторил кражбата, като се спазва нормалния тон.

  Малко след публикацията на кмета, видеото е споделено и от един от администраторите на една от димитровградските фейсбук групи "димитровградски нередности", където коментарите преминават в псувни, заплахи за побой, сексуални закани, обиди. Голяма част от коментиращите се изразяват агресивно, използват се нецензурни изрази дори от млади момичета (видно от профилите им).

  Коментиращи, дават предположения за името и адреса на злосторника, други предлагат наказания, едни обвиняват демокрацията, а други го наричат комунист. От тези коментари изникват въпроси, какво провокира такъв език сред изразяващите се във фейсбук групите, дали агресията от клавиатурата може да премине и в реалния живот, дали утре може някой да пребие този човек на улицата или пък жена му или децата му (ако има такива).

  С публичното показване на престъплението, извършителят бива обществено порицан, но трябва ли да се допуска подобна агресия във фейсбук и какво ще научат подрастващите и оформящи се деца от това изразяване?

  Това е поредната вандалска проява в Димитровград, преди седмица отново чрез видео запис от охранителни камери беше показан възрастен мъж, който се опитва да унищожи една от паметните снимки в тунела под надлеза. Често сме свидетели на изпочупени съоръжения по детски площадки, пейки, лампи, знаци. Чуват се предложения на страницата на кмета да се направи "стена на срама", където общественно да се порицават унищожаващите публичната собственност.

  Ivo Dimov

  Ivo Dimov posted a video to his timeline.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Ев
   Евтимия
   11 -5
   20:57, 23 апр 2018

   Не че го защитавам, но вече го съжалявам след тая пумия, която са му изписали на човека, много злобни човечета бе ей!

   • Ni
    niki
    13 -2
    21:14, 23 апр 2018

    Виж го какво прави, някой трябва да му хвърли един бой, тези камери с нашите пари са купувани сигурно тази ни е излязла по 10хил. лева - питай кмета

  • 2
   Ив
   иван
   6 -5
   21:36, 23 апр 2018
   Ако ни е излезнала 10 000 лв., да питаме комисията за корупция, не кмета
   • Ni
    niki
    6 -1
    21:46, 23 апр 2018

    Той кмета не е виновен за нищо, той няма от къде да знае кое колко струва я, пак и те и колко експерта ще са се подписали под проекта или поръчката :)

  • 3
   Ан
   Ангел
   15 -2
   21:41, 23 апр 2018

   Те във фейскук групите са се събрали хора които се борят за някакво внимание, гледам ги пишат и коментират за щяло и нещяло за да ги чуе някой и да се почувстват важни и значи поне във фвйсбук. Това с коментарите и постовете в димитровградските нередности е толкова ниско, че направо е жалко и тези "активните" трябва да бъдат съжалявани, защото явно с друго не могат да бъдат полезни на обществото освен с мрънкане!

  • 4
   Цв
   Цвети
   8 -2
   09:07, 24 апр 2018

   Тези които са напрказвали тези грозни изрази са по лоши и от крадеца, много злоба

  • 5
   Йо
   Йорданова
   9 -1
   09:50, 24 апр 2018

   Браво бе, значи ако аз споря с Г.Георгиев (админ в групата) на тема за консумация на месо ми се изтриват постовете и той ме гони от групата, а когато под негов пост се заплашва и обижда човек не предприема нищо. Странна ценностна система, странен морал и от човек, който трябва да се грижи за добрия тон и човешкото отношение :) пълен резил!

   • Ев
    Евтимия
    8 -1
    10:13, 24 апр 2018

    Йорданова, ти не знаеш ли, че този ГЕОРГИ се занимава с продажба на месо, как ще ти позволи да му нарушаваш инересите му в групата.

  Хороскоп за 25.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят предразполага към неангажиращи занимания и активна почивка. Имате прекрасна възможност да се отърсите от напрежението на работната седмица и да възстановите напълно силите си. Доверието, което гласувате на непознат няма да остане излъгано и най-вероятно ще бъдете много доволни от сътрудничеството си, въпреки първоначалните колебания.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Независимият ви дух ще се прояви и днес. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Споделете притесненията с близките си, ще намерите бързо решение и ще ви олекне. Денят ще ви предложи изненади, които бихте могли да трансформирате в добри реализации, стига да се възползвате на момента. Със сигурност няма да скучаете. Не се намесвайте в чужди спорове, имайки желание да сте полезни.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Налице са всички предпоставки, за да прекарате един приятен и спокоен ден. Заемате се с ангажименти, които не ви натоварват и се справяте чудесно. Ще споделите нещо, което ви вълнува с близък човек, надявайки се на съвет. Добре ще е, ако обърнете повече внимание на здравето си.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  За да решите въпросите, които ви притесняват си осигурете малко спокойствие. Нуждаете се от него и заради самите вас. Развлечения с приятели излет в планина, ремонтна дейност или риболов са сред възможните алтернативи за деня. Нещата ви се нареждат, а неприятностите бягат от вас.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят се свързва с творчески изяви и с внимание към любими хора. Няма да ви липсва желание за удоволствия и любов. Други от вас ще пътуват, но на близки разстояния. Подготвяте нечии празник и това изисква повече време по организацията му. Ентусиазирани сте и ще се справите.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Този ден повечето от вас ще отредят за почивка сред домашна обстановка. Имате нужда да се разтоварите и да обмислите бъдещите си професионални задачи. Вслушвате се в съветите, които получавате от близките си и това ще бъде само от ваша полза. Ще ви се наложи да се откажете от прекалено смел за момента замисъл. Вечерта ще се забавлявате истински.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не споделяйте личните си перипетии с всеки. Бъдете по-дискретни. Възможни са неприятни изненади и провокации. Потърсете приятни занимания, с които да се разтоварите от напрежението. Ще ви заредят с позитивни мисли и емоции. Подобно въздействие може да има и любим човек.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нуждаете се от повече спокойствие и силна храна. Здравето ви също изисква грижи, движение и почивка. Споделете домашните задължения с близките си, не се ангажирайте с всичко сами. За щастие, до себе си имате хора, които ви обичат и с готовност ще поемат от товара ви. За други денят е свързан с пътувания и срещи.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Покажете благородство на характера си и благодарете на онези, които ви подкрепят и същевременно остават в сянката ви, грижейки се за вашето развитие. Ще овладеете стреса, като потърсите подходящи за интересите ви и желанията ви забавления. Любовта е мощна сила, не я пренебрегвайте.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
  25 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Нерешени проблеми ще ви накарат да потърсите нови възможности за справяне с тях. Наясно сте, че това не може да продължава повече. Ако ви е нужна помощ, потърсете подходящия човек, за да не губите енергията си напразно. Вслушайте се в интуицията си, ще получите свежи идеи и желание да общувате с нови хора.
  25 окт 2020
  Последни новини