Богоровци и приятели - в пролетно надиграване за девети път

    За 9-та поредна година Езикова гимназия "Д-р Иван Богоров" - Димитровград организира пролетно надиграване. В спортна зала "Младост" майсторство в хороводните изпълнения показаха шест отбора. Три от тях баха с ученици от гимназията, а два от отборите бяха от ОУ "П.Славейков" и ОУ "Алеко Константинов".Традиционно присъстваше и отбора на преподавателите в ПЕГ "Д-р Иван Богоров".

    Надпреварата включваше два кръга. Танцьорите трябваше да разпознаят първо хорото, а след това да покажат как се играе. Втората част на състезанието включваше директно надиграване между отборите. Журито, което оценяваше танцьорите бе с председател Александър Милушев.

    Победител в тазгодишното издание стана отбор "Роза", включващ ученици от 9,10,11 и 12 клас. На второ място е отбор "Незабравка", който също е сборен.  Трети бяха класирани преподавателите, които играха под името "Люляк". Отборът на ОУ "Алеко Констентинов" - "Лилия" се класира на 4-то място. На пето е отборът на дванадесетокласниците - "Четирилистна детелина". Почетното шесто място зае отборът от деца в ОУ "П.Славейков", които за пръв път участват в надиграването.

    Наградите за най-добро изпълнение на ръченица, най-добър водач на хорото и най-добър кюрюк отиде при двойката Ваня Василева -Калина Колева. От училището бяха подготвили и награди за всички участници.

    Пролетното надиграване под надслов "Богоровци и приятели танцуват" тази година се състоя в деня на патронния празник на гимназията, която тази година отбелязва 25 години от създаването си.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини