Обсъждаха асфалтирането на селските пътища в димитровградско

Асфалтирането на пътищата между сселата е била сред темите на срещата между кмета на Общината Иво Димов и кметовете на малките населени места. За нея информират от пресслужбата на администрацията и допълват, че друга от засегнатите теми е била свързана с нерегламентираните сметища. Градоначалникът е призовал за прилагане на по-голям контрол и санкции от страна на кметовете и по отношение на различни нарушения от битов характер.

Призив е бил отправен и към гражданите за повече отговорност към публичната собственост  заради зачестилите прояви на вандализъм в последните дни в Димитровград.

На срещата е присъствал и началникът на РУП-Димитровград гл.комисар Ангел Дулев. Телефонните измами и битовата престъпност е била коментирана още на срещата, допълват от Общината. Шефът на местното управление  отчете, че след направени анализи на проведената преди три години кампания по превенция на измамите с възрастните хора, постъпилите сигнали в местното полицейско подразделение са били преди всичко за опити за измами, а не за същински такива престъпления.

Формулата на работа, по която се осъществява директната работа  с хората от третата ще продължи и при сегашната кампания. Листовки с указания за предпазване от измамите и стикери, които ще се залепят върху телефоните на възрастните хора ще разпространи Министерството на вътрешните работи. Ангел Дулев сподели, че статистиката сочи, че процента на извършените измами по стационарните телефони е по-голям. Съвместно с кметовете по селата, пенсионерските клубове и читалищата ще се проведе поредица от срещи с възрастните хора, за да им бъдат разяснени опасностите от измамите по телефона. Повишаване бдителността на кметовете, към непознати моторни превозни средства по селата и към необитаемите къщи в тях, акцентираха от органите на реда. Управниците на малките населени места поискаха да се увеличи видео наблюдението по селата и присъствието на униформени полицаи в тях. 

 
Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини