Шепа орехи на ден срещу рака на гърдата

Жените които консумират орехи може да намалят риска от рак на гърдата. Това твърдят учени от университета Маршал в Западна Вирджиния в САЩ.

Учените открили, че лабораторните мишки (генетично променени така че до петия месец в 100 от случаите заболяват от рак на гърдата) не се разболяват или пък болестта се явява в по-блага форма в случай че всеки ден консумират количеството което при храненето в хората отговаря на шепа орехи.

Това нещо учените, ръководени от Илейн Хардман, обясняват с факта, че орехите имат повече съставки, за които поотделно е доказано, че забавят развитието на рака. Съставките са Омега3, антиоксиданти и фитостероли.

Изследването още веднъж доказва, че мастните киселини омега 3 влияят благоприятно на здравето и действат превантивно срещу сърдечните болести и намаляват риска от ракови заболявания. На този етап учените не са сигурни дали мастните киселини омега 3 от орехите и тези от зелените листа на зеленчуците действат еднакво на здравето както и омега 3 от рибеното масло.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини