Награждават пет преподаватели и деец на културата за 24 май

Станаха ясни имената на преподавателите, които ще бъдат отличени за 24 май - деня на славянската писменост и българската просвета и култура в Димитровград. Предложението бе гласувано единодушно по време на редовното заседание на местния парламент в зала "Гросето".

Специалната награда "Учител на годината" в Димитровград в категория "Предучилищно и училищно образование" през 2018 г. ще получи Петя Йорданова, която е гл.учител в ОУ "П.Славейков".

Същата награда, но в категорията "Професионално образование" отива при старши учителят Анелия Демирева -Иванова от ПГ "Проф.д-р Асен Златаров".

В категорията "Хуманитарни науки" отличието тази година е за Галина Караиванова, старши учител по англ.език в ПМГ "Иван Вазов".

В категорията "Природо-математически науки" наградата е за ст. учителят по информационни технологии в ОУ "Алеко Константинов" Георги Гочев.

В друга категория - "Физкуртура и спорт" учител на годината е Вълчо Вълчев - ст. учител в ПЕГ "Д-р Иван Богоров". 

Наградите ще бъдат връчени тържествено на цеременията на 24 май.  Всеки отличен получава грамота и сумата от 400 лв., решиха съветниците.

С друго свое решение днес те утвърдиха и новият носител на отличието "Деец на културата" да 2018 година в Димитровград. Тя се присъжда за фоторепортерът и журналист, оператор и носител на множество награди от кинолюбителски фестивали Валери Добрев. Грамота, плакет и сумата от 500 лв. ще получи тазгодишният деец на културата.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини