Дългоочакваната зима и тази година няма да настъпи във Вестерос

Дългоочакваната зима няма да настъпи тази година във Вестерос. Джордж Р. Р. Мартин оповести, че романът „Ветровете на зимата“ – шестият от фентъзи епоса му „Песен за огън и лед“, който феновете чакат от 2011 г., все още не е готов за публикуване. Вместо това писателят ще издаде нова книга през ноември.

Мартин е оповестил бъдещите си планове в личния си блог. „Ще трябва да почакате още за „Ветровете на зимата“, гласи постът на писателя.

Авторът на „Епос за огън и лед“ вдъхна надежда на феновете, когато през 2017 г. съобщи, че до края на 2018 или началото на 2019 г. планира да издаде две книги.
 
Оттогава почитателите на сагата и на адаптирания по нея хитов сериал „Игра на тронове“ на телевизия HBO тръпнат в очакване на шестия роман „Ветровете на зимата“ – продължение на „Танц с дракони“ от 2011 г.

Сега обаче става ясно, че Джордж Р. Р. Мартин не е готов да издаде дългоочаквания роман през 2018 г.
 
Вместо това през ноември писателят ще публикува книгата „Огън и кръв“ – първата от двутомник, чието действие се развива в измисления от Мартин свят Вестерос.

Събитията в „Огън и кръв“ датират от векове преди „Игра на тронове“. Книгата, проследяваща историята на владетелите от Дом Таргариен, ще излезе на 20 ноември.

Сериалът „Игра на тронове“, събитията в който вече не „се опират пряко“ върху петте публикувани романа от епоса „Песен за огън и лед“, ще се завърне на екран догодина за осмия си и последен сезон.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини