14 °C

С тържествен концерт СУ "Любен Каравелов" отпразнува 60 години

  С тържествен концерт в зала на ОДТ "Ап.Карамитев" Средно училище "Любен Каравелов" отбеляза своя 60-годишен юбилей. Да поздравят каравеловци от сцената пяха и танцуваха децата от градина "Райна Княгиня", Детски танцов ансамбъл "Тракия", Общински танцов център "Галаксико", Национална гимназия за сценични и екранни изкуства -Пловдив, както и възпитаници на. училището. Специален гост на празника бе певецът и актьор Орлин Павлов, а специален водещ - Драгомир Драганов. 

  Концертът започна с химна на училището "Хубава си моя горо" и посрещане на знамето на СУ "Любен Каравелов". Кметът Иво Димов, който бе сред гостите на празника връчи на директора на училището Валентин Христов грамота за изключителен принос на СУ "Л.Каравелов" в образованието на община Димитровград и почетен плакет на Община Димитровград.

  "Вълнувам се, защото днес отбелязваме юбилея на едно училище, чиято история е неразривно свързана с историята на Димитровград. Вече 60 години СУ "Любен Каравелов" дава образование, възпитава и изгражда поколения българи. Част от тях са тук в залата, други в различни кътчета на света, но общото между тях е са започнали образователния си процес в това училище, а то е едно от най-иновативните в Димитровград и в страната", заяви Иво Димов.

  Депутатът Виолета Желева  също поздрави каравеловци и им пожела здраве и успехи, воля и вяра в доброто и човечността. Мечтайте смело и дръзко, допълни народният представител и подари картина на дикертора на училището. Също картина бе подаръка за училището от директора на ПЕГ "Д-р Иван Богоров" Красимир Кръстев.  "Юбилеят ви е повод да бъдете горди от извървения път, вградените мечти и постигнатите успехи", каза в словото си Кръстев.

  Училището отличи и най-изявените си ученици, постигнали високи успехи в конкурси и състезания през учебната година. Приза "Достоен каравеловец" получи Тончо Пенев от 12 б клас за активно участие в училищния живот и издигане престижа на СУ "Любен Каравелов". С грамоти бяха наградени още  Валентин Станчев, Александрина Дешкова, Габриела Ганева, Валентина Иванова, Георги Тотев, Цветана Божанова, Теодор Казаков, Емре Мустафов. Анхел Роз Димов получи специална награда за доблесно поведение, спасявайки своята възпитателка.

  Още снимки от празника - вижте на Фейсбук страницата ни!

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 28.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
  28 ное 2020
  Последни новини