Представиха юбилейното издание на вестник "Каравеловец"

    Юбилейното издание на вестник "Каравеловец", посветено на 60-годишнината на СУ "Любен Каравелов" бе представено в читалнята на ГБ "П.Пенев".На страниците му присъстват малка част от постигнатите успехи от учениците в последната учебна година. Място е отредено и на различни изяви на каравеловци, свързани с важни дати и събития. Богат снимков материал, както и справка за историята на учебното заведения съдържа още юбилейният вестник.

    Кратък разказ за годините, в които училището е решило да документира богатата си дейност направи редакторът на вестника и преподавател по БЕЛ Живко Русев. Той припомни за всички излезли от печат издания и документи, в които се съхранява историята на училището. Те включват разкази на учители и ученици, изяви в различни области и успехите на учениците пред годините назад. Русев благодари на всички, помогнали за реализирането на изданията и инициативите - вестници, филми, изложби, сайт на училището и др.

    "Този вестник е отражение на онова, с което наситихме публичното пространство като изяви пред последните месец и половина. Не е възможно на 8 страници да се събере всичко, но това са запечатани мигове от историята на нашето училище.

    За пореден път доказахме, че неслучайно се наричаме емблематичното и различното училище. В цялата си 60-годишна история, това е училището с най-многобройни трансформации. То е започнало от начално училище, минало през основно училище и ЕСПУ и днес е Средно училище". Това е училището, което винаги се е отличавало със свободен дух", заяви при представянето Живко Русев.

    Юбилейният брой на "Каравеловец" получиха ГБ "П.Пенев", Историческия музей, журналисти, гости на събитието. Сред тях преподаватели, родители и общественици.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини