С тържествен концерт СУ "Любен Каравелов" отпразнува 60 години

  С тържествен концерт в зала на ОДТ "Ап.Карамитев" Средно училище "Любен Каравелов" отбеляза своя 60-годишен юбилей. Да поздравят каравеловци от сцената пяха и танцуваха децата от градина "Райна Княгиня", Детски танцов ансамбъл "Тракия", Общински танцов център "Галаксико", Национална гимназия за сценични и екранни изкуства -Пловдив, както и възпитаници на. училището. Специален гост на празника бе певецът и актьор Орлин Павлов, а специален водещ - Драгомир Драганов. 

  Концертът започна с химна на училището "Хубава си моя горо" и посрещане на знамето на СУ "Любен Каравелов". Кметът Иво Димов, който бе сред гостите на празника връчи на директора на училището Валентин Христов грамота за изключителен принос на СУ "Л.Каравелов" в образованието на община Димитровград и почетен плакет на Община Димитровград.

  "Вълнувам се, защото днес отбелязваме юбилея на едно училище, чиято история е неразривно свързана с историята на Димитровград. Вече 60 години СУ "Любен Каравелов" дава образование, възпитава и изгражда поколения българи. Част от тях са тук в залата, други в различни кътчета на света, но общото между тях е са започнали образователния си процес в това училище, а то е едно от най-иновативните в Димитровград и в страната", заяви Иво Димов.

  Депутатът Виолета Желева  също поздрави каравеловци и им пожела здраве и успехи, воля и вяра в доброто и човечността. Мечтайте смело и дръзко, допълни народният представител и подари картина на дикертора на училището. Също картина бе подаръка за училището от директора на ПЕГ "Д-р Иван Богоров" Красимир Кръстев.  "Юбилеят ви е повод да бъдете горди от извървения път, вградените мечти и постигнатите успехи", каза в словото си Кръстев.

  Училището отличи и най-изявените си ученици, постигнали високи успехи в конкурси и състезания през учебната година. Приза "Достоен каравеловец" получи Тончо Пенев от 12 б клас за активно участие в училищния живот и издигане престижа на СУ "Любен Каравелов". С грамоти бяха наградени още  Валентин Станчев, Александрина Дешкова, Габриела Ганева, Валентина Иванова, Георги Тотев, Цветана Божанова, Теодор Казаков, Емре Мустафов. Анхел Роз Димов получи специална награда за доблесно поведение, спасявайки своята възпитателка.

  Още снимки от празника - вижте на Фейсбук страницата ни!

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 03.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
  03 мар 2021
  Последни новини