Не му блазя на Станишев, усмихна се Борисов

"Не му завиждам в момента на Сергей Станишев", така коментира положението на премиера кметът на София и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след откриването на Новия център за градска мобилност.

"След посещението на пиано бар в София от делегацията на руския тогава президент Владимир Путин в началото на 2008 г., явно поетите ангажименти трябва да бъдат изпълнени", допълни Борисов.

Според него това е посланието на дипломатическия език -" или подписвайте, или... "

"Онези са сериозни хора в Москва и не търпят такива шикалкавения. Това е по-малкият проблем. Това, което направиха с аферата с циркония злепоставиха така тотално държавата, че всъщност държава няма. И да не пропуснете да питате", обърна се към репортерите Борисов - за вчерашния арест в Сърбия.

"Те ще докажат правотата ми и за хърватската банда, която заловиха. Тя направи няколко от най-тежките убийства в София. Шаки, Женя Бабичката - ще видите, че ще излязат рано или късно. Тези хора са задържани, издирени по мое време. Нека се похвалят сега с нещо подобно", предрече бившият Главен секретар на МВР.

Бойко Борисов откри информационен център в Центъра за градска мобилност.

"В него гражданите ще могат да проверяват закъсненията на градския транспорт", каза при откриването кметът на София, като допълни, че "с тази Джи Пи Ес система, която бяхме излъгани от Новера, че ще я въведе, може до метър да хванем всеки един шофьор на градски транспорт къде е и защо закъснява. Точно кога тръгва, колко км е минал".

Кметът информира още, че за миналата година имаме 2 млн. лева санкции, които сме наложили на фирми за превоз.

"Не мога да не кажа, че за да стане този информационен център за градска мобилност имат заслуга правителството и парламентът, всичко това зависи от т. нар. общинска полиция. Те умишлено не приеха създаването на трафик полиция, която да следи бус-лентите", обвини правителството Борисов.

"Нека Миков да каже защо е против създаването на общинска полиция", призова Бойко Борисов. По думите му ако нямахме този център за градска мобилност - да кажат, че не сме готови.

"Ние сме готови, те не отпуснаха 50 души за общинска полиция", продължи с обвиненията Борисов.

Столичният кмет не пропусна да се изкаже против фирма "Новера" - "сега чистят другите фирми", каза Борисов.

"Тези 10 млн. лева, които правителството ще плати дали трябваше да ги плаща. Няма да протестирам срещу вчерашното решение на ВАС (вчера ВАС отхвърли искането на СО да обяви кризата за боклука да незаконна-бел. ред.), защото фирмите не си пречат, ясно е, че с две повече фирми чистят по-добре. На 11 май съдът ще има решение на съда по същество", изложи позицията си столичният кмет.



Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини